Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Najboljima učenicima u znanju o EU vrijedne nagrade

Tijekom obilježavanja Europskog tjedna a međusobnom suradnjom djelatnika Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ), nastavnika i roditelja, djeca od 5.-8. razreda osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije, imala su mogućnost pripreme i prisustvovanja u online „Kvizu za školarce“.

Čak je 60 % osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo u kvizu, a najbolja među svim školama bila je osnovna škola Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je prema prosjeku rezultata svojih učenika osvojila prvo mjesto. Svojim rezultatima učenici su  školi priskrbili 25 3D olovki uz popratni potrošni materijal, koji će zasigurno kreativno nadopuniti održavanje nastave za cijeli jedan razred. Iz iste škole 10 učenika je osvojilo i promo pakete RA VSŽ.

Za one koji su se posebno istaknuli svojim općim znanjem o Europskoj uniji, RA VSŽ je osigurala 5 nagrada za prvih 5 najboljih učenika osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Tako je veliko prvo mjesto osvojila učenica Ana Šokčević iz 8. c razreda, OŠ Gunja te je za isto nagrađena mobitelom Samsung A51. Drugo mjesto osvojio je učenik Petar Šokčević iz 5. a razreda, OŠ Gunja, koji je osvojio GoPro kameru Hero 7. Treće mjesto pripalo je učenici Teni Čavka iz 5. a razreda, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je osvojila nagradu tablet Lenovo Tab M8. Četvrto mjesto pripalo je učeniku Leonu Sukobljević iz 8. a razreda, OŠ Nijemci, koji je osvojio pametni sat Xiaomi, dok je peto mjesto pripalo učenici Paoli Kopić iz 5. a razreda, OŠ Gradište, koja je također osvojila pametni sat.

U sklopu radijskih emisija na radio postajama Vinkovci, Vukovar i Županja djelatnici RA VSŽ su kroz gostovanje u emisijama, slušateljima približili dosadašnji rad RA VSŽ i tokom emisije postavili nagradno pitanje, na koje su točno odgovorili slušateljica na Radiju Vinkovci gđa. Zdenka Lucić, slušatelj na Radiju Vukovar g. Filip Leko i slušateljica na Radiju Županja gđa. Snježana Kosić te na taj način pojedinačno osvojili vrijednu nagradu, odnosno bicikl.

Uspješno je  održan online webinar na temu ''Primjeri dobre prakse s naglaskom na Program ruralnog razvoja 2014.-2020.'', koji je okupio ispred osobnih računala djelatnike VSŽ, lokalnih razvojnih agencija i lokalne akcijskih grupa s našeg područja. Online interakcija svih sudionika s ciljem predstavljanja razvojnih projekata kao primjera dobre prakse, okupila je i same korisnike projekata, koji su vlastitim osvrtom na pripremu i provedbu te naglaskom benefita koje su ostvarili kroz projekt, dodatno istaknuli važnost realizacije projekata na području naše županije.

Zavidno znanje su pokazali i svi zainteresirani koji su sudjelovali u „Facebook kvizu“ na službenoj facebook stranici RA VSŽ. Na taj način je tokom Europskog tjedna, svakoga dana 10 osoba koje su točno odgovorile na dnevno postavljeno pitanje, osvojilo tokom 5 dana održavanja kviza, vrijedni promo paket RA VSŽ.

-RA VSŽ sve aktivnosti online EU tjedna provodila je u sklopu projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“, tako smo koristeći široke mogućnosti digitalizacije i interneta, uspjeli i u ovoj izvanrednoj situaciji nastaviti s uspješnom provedbom info aktivnosti na našem projektu te kroz pristupačan i zanimljiv način informirati širu javnost, ali i one mlađe o Europskom tjednu i o Europskoj uniji općenito.- priopćila je RA VSŽ.

Pročitano 737 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI