Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Bernardić: Kad Slavonija krene naprijed, krenut će cijela Hrvatska

Bernardić: Vukovar ima budućnost Bernardić: Vukovar ima budućnost Foto: J. Vrdoljak

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetio je Vukovar gdje se u društvu bivšeg gradonačelnika Željka Saboa sastao sa stranačkim čelnicima u 5. izbornoj jedinici.

Sa konferencije za novinare predsjednik SDP-a Davor Bernardić  je poručio kako će SDP i Restart koalicija pobijediti na parlamentarnim izborima te pomoći Vukovaru i cijeloj Slavoniji i Baranji. Osvrnuo se na odlazak mladih ne samo iz Vukovara već i iz cijele Hrvatske rekavši kako ga žalosti iseljavanje iz Slavonije, Baranje i Srijema te je podsjetio kako je u posljednjem mandatu HDZ-ove Vlade iz Hrvatske iselilo 150 tisuća ljudi.

- Nije glavni problem to što su otišli, već je glavni problem taj što se mnogi od njih ne razmišljaju ni vratiti. To je pitanje za sve nas. Zato se program SDP-a i naših koalicijskih partnera RESTART bazira na tome da je Hrvatskoj potreban novi početak, da se mnoge stvari u našoj zemlji moraju suštinski promijeniti kako bi imali šansu krenuti naprijed. Ljudi ovdje nisu zaslužili živjeti u siromaštvu. Svjesni smo da kad Slavonija krene naprijed, da će krenuti i cijela Hrvatska. Vukovar ima budućnost, Slavonija ima budućnost, Hrvatska ima budućnost - rekao je Bernardić. Naglasio je kako je program RESTART koalicije fokusiran na revitaliziranje poljoprivrede. 

Predsjednik županijske organizacije SDP-a, Željko Sabo je rekao kako će predstojeći parlamentarni izbori biti prekretnica za Hrvatsku i Vukovarsko-srijemsku županiju ustvrdivši kako mediji revno prenose vijesti iz Vukovara, no da postoji jedna zabrinjavajuća tema o kojoj se ne govori.

- U Vukovaru imamo više policajaca nego građana koji šetaju po Vukovaru. To se nije dogodilo ni nakon našeg povratka nakon završetka procesa mirne reintegracije.  Je li to ono što građani Vukovara žele, je li to dobar preduvjet za razvoj gospodarstva, hoće li to vratiti sve one mlade obitelji koje su otišle iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske? Ili ćemo doći u tu situaciju da građani Hrvatske, naše županije pa i grada Vukovara, kroz moguće političke promjene o kojima će oni odlučivati, uzmu sudbinu u svoje ruke? I stoga ćemo mi ponuditi određene programe koji će sigurno dati određenu sigurnost u razvoju naše županije, ali i drugih gradova, općina i naše Hrvatske - rekao je Sabo.

Bernardić je potvrdio kako će se Sabo naći na listi te kako Saboova prošlost neće utjecati na izbore.

Pročitano 627 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI