Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U OBŽ jedna novozaražena osoba

Načelnik OBŽ Stožera, Goran Ivanović Načelnik OBŽ Stožera, Goran Ivanović Arhiva HRV-a

Nakon 12 dana bez pozitivnih nalaza, jučer je  nakon 167 analiziranih uzoraka prisutnost koronavirusa potvrđena kod jedne osobe.

Pozitivan test bio je kod osobe iz Gata, koja je već bila u samoizolaciji, pa je mogućnost širenja zaraze s tog mjesta minimalna, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije.

Broj oboljelih je i dalje 132. Od početka epidemije oporavljeno je 110 osoba. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se dva pacijenta, dok je 12 pozitivnih osoba na kućnom liječenju. Osam osoba zaraženih koronavirusom je umrlo. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, što je tri manje u odnosu na dan ranije.

-Možemo biti zadovoljnim ukupnim kretanjem epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, međutim ne smijemo zaboraviti niti zanemariti činjenicu da je koronavirus i dalje prisutan na našem području, što potvrđuje i jučerašnje utvrđivanje novopozitivne osobe u Gatu. Ukupna kretanja daju nam nadu da se zaista bližimo toliko željenom statusu „corona free“ županije, no još uvijek imamo 14 oboljelih i 11 osoba u samoizolaciji. Nakon popuštanja mjera omogućeno je kretanje naših građana na području cijele Hrvatske, povratak iz inozemstva, dolazak stranaca, tranzit ljudi i robe je opet povećan, a sve to znači da ne možemo reći da je opasnost od širenja bolesti iza nas. Život se opet pokrenuo, ali i te nove okolnosti traže od svih nas povećan oprez i odgovorno ponašanje. Uostalom, da bi zaista priveli kraju ovu priču potrebno je ustrajno i dosljedno primjenjivati sva pravila o postupanju u slučaju epidemija poput aktualne s koronavirusom - naglasio je na današnjoj sjednici stožera, koji se sastao kako bi razmotrili aktualne informacije načelnik Goran Ivanović.

Dodao je da širenje koronavirusa na području Slavonskog Broda treba biti upozorenje svim građanima Hrvatske kako se miran život u trenutku može promijeniti.

Članovi Županijskog stožera posebno su razmatrali informacije o problematici koja se pojavljuje nakon popuštanja mjera Nacionalnog stožera, osobito ponovnog pokretanja i jačanja gospodarskih aktivnosti. Uočavajući tako niz otvorenih pitanja na području turizma, u tijeku su pripreme tematske sjednice Stožera upravo o turističkoj djelatnosti na području Osječko-baranjske županije.

Pročitano 773 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI