Ispiši ovu stranicu

Dan nakon: Penava potvrdio da će biti na kandidacijskoj listi za Hrvatski sabor

Ivan Penava na obilasku radova na Sajmištu Ivan Penava na obilasku radova na Sajmištu Milan Paun

Dan nakon što je sa svojim najbližim suradnicima i gradskim vijećnicima napustio HDZ, Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, izjavio je novinarima da ga zovu drugi članovi HDZ-a iz Vukovara, Dubrovnika, Zagreba i općina na području Vukovarsko-srijemske županije te mu se žele priključiti.

Niječno je odgovorio na novinarsko pitanje je li istupio iz HDZ-a kada je doznao da neće biti kandidat te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima rekavši da ni sada ne sjedi u Saboru iako je izabran pa se odrekao toga mjesta.

Potvrdio je da će biti na kandidacijskoj listi na predstojećim parlamentarnim izborima.

Za članove HDZ-a, koji su bili na predstavljanju s novim povjerenikom Nikolom Mažarom, Penava je rekao da uglavnom žive u Zagrebu te da su došli iz Vinkovaca i Osijeka.

Također je rekao da je formalno-pravno još uvijek član HDZ-a dok ne ispuni ispisnicu što će učiniti ili će ga HDZ izbrisati iz članstva nakon što se pojavi kao kandidat druge političke opcije na izbornoj listi.

Gradonačelnikov zamjenik Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, izjavio je kako se raduje što će s gradonačelnikom Penavom biti u koaliciji i na nacionalnoj razni nakon parlamentarnih izbora.

Pročitano 649 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun