Ispiši ovu stranicu

U tijeku realizacija brojnih projekata u Općini Lovas

U tijeku realizacija brojnih projekata u Općini Lovas Foto: Arhiv HRV-a

U Opatovcu se trenutno izvode radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje te rekonstrukcije državne ceste DC2. Radovi su vrijedni ukupno 12.352.449,90 kn. Po riječima načelnice Općine Lovas Tanje Cirba, projekt zajednički financiraju Hrvatske vode (90%) i Općina Lovas (10%), uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Od načelnice Cirba doznali smo i o tijeku realizacije drugih projekata na području Općine Lovas.

- U Lovasu je trenutno u izgradnji zgrada Centra kompetencija, a koji se gradi u okviru projekta FED CCNET u programu prekogranične suradnje Interreg IPA_CBC Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Nositelj je Općina Lovas, a partneri u projektu Grad Ilok i Općina Bač u susjednoj Srbiji. Vrijedan je ukupno 721.658 eura, a u Centru kompetencija bavit će se funkcionalom hranom i drugim temama bitnim za poljoprivredne proizvođače – navodi Cirba.

PROJEKT ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

Također, u Općini Lovas je u provedbi i projekt Mladi u poljoprivredi, vrijedan ukupno 648.980,00kn. Financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.- U svrhu edukacije mladih poljoprivrednika postavljena su tri demonstracijska plastenika, jedan u Lovasu te u partnerskim općinama Tompojevci i Stari Jankovci. U procesu osposobljavanja polaznici odnosno sudionici projekta pohađaju praktični dio edukacije gdje se imaju priliku upoznati s procesom povrtlarske proizvodnje, od pripreme tla, sadnje, gnojidbe, zaštite, ubiranja plodova, njihovog pakiranja, prerade do prodaje. U tu svrhu ostvarena je kvalitetna suradnju s FAZOS-om – Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek – pojašnjava Cirba.

U tijeku su i završni radovi na uređenju župne dvorane, financirani kroz program Razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja, vrijedni ukupno 150 tisuća kn, koji zajednički financiraju ministarstvo, Općina Lovas i Vukovarsko-srijemska županija.

 NOVI ZAPOSLENICI

- Nadalje, u svrhu komunalnog uređenja mjesta Lovas i Opatovac, uposlena su u općinski komunalni pogon dodatna tri djelatnika, koji svakodnevno rade na uređenju naselja odnosno poslovima košnje, održavanja groblja, kanala, zelenih javnih površina i sl.- navodi Cirba.

 

Pročitano 555 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar