Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava obišao novo otvoreni ugostiteljski objekt u baroknoj jezgri

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić  i direktoricom Turističke zajednice grada Vukovara Marinom Sekulić obišao je novootvoreni ugostiteljski objekt „Domestic house Lola“ koji se nalazi u samoj baroknoj jezgri grada.

-Ovo je jedna prekrasna turistička priča u baroknoj jezgri grada Vukovara, u objektu koji predstavlja zaštićeno kulturno dobro, gdje svjedočimo hrabroj poduzetničkoj inicijativi mlade obitelji iz Vukovara. Riječ je o obitelji Grubišić i vlasniku Krešimiru Grubišiću koji je svoje dugogodišnje ugostiteljsko iskustvo želio na ovakav način prezentirati u gradu Vukovaru i time obogatiti turističku ponudu grada.- rekao je gradonačelnik nakon obilaska ugostiteljskog objekta. Ponovio je izvrsne turističke rezultate grada Vukovara u prošloj godini kao i izvrsne podatke početkom ove godine koje je, nažalost, zaustavila epidemija COVID-a 19. No izrazio je uvjerenje kako će ovakav reprezentativni objekt u središtu grada zasigurno obogatiti turističku ponudu Vukovara.

Vlasnik objekta Krešimir Grubišić naglasio je kako je u ovaj objekt uložio 4,5 milijuna kuna svojih sredstava kako bi ponudio izvrsne stare specijalitete ovoga kraja na suvremen način u interijeru,  spojivši tako barokne temelje objekta sa modernim dizajnom te stvorivši pri tome izrazito privlačan ugostiteljski objekt.

-U objektu imamo 5 soba kategoriziranih sa četiri zvjezdice, a  već na samom početku dobili smo izvrsne dojmove posjetitelja za našu  gastronomsku ponudu  što nam je poticaj da smo na pravom putu-rekao je Grubišić, dodavši da trenutno upošljavaju 10 djelatnika, a vjeruju kako će i povećati taj broj.  

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić  potvrdila je kako su početne brojke posjeta u ovoj godini pokazivale još jednu uspješnu turističku sezonu za grad Vukovar, ali da je epidemija COVID-a 19 sve zaustavila. Istaknula je vrijednost ovoga objekta u turističkoj ponudi Vukovara te naglasila  kako je Vukovar prepoznata turistička destinacija u ovome dijelu Hrvatske.

-Objekt je smješten u nekadašnjoj palači obitelji  Paunović koja datira iz kraja 19 stoljeća i upravo  taj barokni stil odiše cijelim prostorom. Ove godine otvorena su  četiri ugostiteljska objekta, a ukupno u Vukovaru u ponudi je 1009 ležaja- rekla je Sekulić.    

„Domestic house Lola“ u samom središtu grada osim caffe bara i restorana, raspolaže s 5 dvokrevetnih smještajnih jedinica.

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI