Ispiši ovu stranicu

Dva metra razmaka i na plesnom podiju

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Maksimalan broj osoba prisutnih u zatvorenim prostorima je 300, a na otvorenom do 500, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZJ). Riječ je o popuštanju mjera propisanih tijekom borbe s koronavirusom. 

Ubuduće se mogu organizirati vjenčanja, ali i sahrane, događaji koji su se i tijekom trajanja mjera mogli odvijati,  ali uz sudjelovanje tek nekoliko ljudi.

Zavod je objavio detaljne preporuke za vjenčanja. Opća je preporuka da na jednu osobu idu tri kvadratna metra sale. Također, preporuča se evidencija gostiju zbog lakšeg praćenja u slučaju pojave zaraze, da se na slavlja ne pozivaju gosti stariji od 65 godina ili kronični bolesnici. Nadalje, preporuka je da između glazbenih izvođača i publike bude razmak od četiri metra, a posebna su uputstva propisana i za plesni podij.

"Broj osoba koje istovremeno mogu boraviti na plesnom podiju ovisi o veličini podija te je preporuka osigurati prostor od 4 metra kvadratna po osobi. Tijekom aktivnosti intenzivnijeg plesa preporuča se održavanje fizičke udaljenosti od 2 metra između osoba, osim između članova istoga kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu”, objavio je HZZJ. 

Pročitano 682 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar