Ispiši ovu stranicu

HCK predstavio projekt pomoći "Vaš dar za pravu stvar“

HCK predstavio projekt pomoći  "Vaš dar za pravu stvar“ Foto: HRV arhiva

Hrvatski Crveni križ predstavio je projekt pomoći  "Vaš dar za pravu stvar“ namijenjen novoj kategoriji socijalno ugroženih osoba koje su izgubile posao zbog pandemije koronavirusa i nemaju pravo na naknadu te im je osigurano 11.500 paketa s prehrambenim proizvodima.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 25.000 ljudi. Humanitarni paketi namijenjeni su osobama koje su ostale bez posla u razdoblju od 11. ožujka 2020. do 11. svibnja 2020. i ne ostvaruju pravo na naknadu HZZ-a.

Pakete će moći podići u najbližem društvu Crvenoga križa u razdoblju od 1. lipnja do 1. srpnja ove godine, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik HCK-a Josip Jelić, a prenosi Hina.

Humanitarni paketi za novonezaposlene dio su niza aktivnosti koje Hrvatski Crveni križ provodi od početka epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. U gotovo tri i pol mjeseca 3.500 volontera i 1.600 djelatnika Crvenoga križa posjetilo je više od 191 tisuću kućanstava 3 puta tjedno diljem Hrvatske, naglasio je Jelić.

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić