Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Do sada provedeno 7 larvicidnih tretmana

Ilustracija Ilustracija HRV Arhiva

Vukovarska Veterinarska stanica sklopila je ugovor s Gradom Vukovarom temeljem otvorenog postupka javne nabave za dezinsekciju komaraca na području grada Vukovara u 2020. godini.

Ugovorena sredstva za dezinsekciju iz Proračuna za 2020. iznose 1.144.775kn, a planirano je izvršenje 13 larvicidnih, 5 adulticidnih tretiranja sa zemlje i 2 adulticidna tretiranja komaraca iz zraka.

Nakon potpisanog ugovora s Gradom  u ožujku se počelo provoditi larvicidno tretiranje komaraca.

-Do sada je odrađeno sedam larvicidnih tretmana na području grada Vukovara, a planirano ih je ukupno 13.  Kontinuirano i pravovremeno provođenje tretmana svakih 10 dana dovelo je do toga da komarci još nisu izletjeli. Hladnije vrijeme i stalne kiše također su razlog što se komarci još nisu pojavili - kaže Ivana Penava, voditeljica služe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju u Veterinarskoj stanici Vukovar. 

Nizak vodostaj Vuke i Dunava ne pogoduju komarcima jer je njima za razvoj potrebna voda.

-Ne mogu točno reći hoće li ove godine biti više ili manje komaraca. Nadam se da će ih biti manje s obzirom da provodimo larvicidno tretiranje. Pogoduje nam i nizak vodostaj Vuke i Dunava tako da komarci nemaju svoje prirodno stanište za razvoj. Ekipe su svakodnevno na terenu i prate stanje, a prva pojava izlijetanja odraslih jedinki komaraca nama je signal da se provodi adulcitivno tretiranje – rekla je Penava.

Otvorena žarišta komaraca su: Petrovačka dola, bajer iz zadnjih kuća A. Cesarca, ribnjak preko puta deponije otpada; SRC Bara, bajer na ciglani (Emanita), kanali na Petrovoj gori, K.P. Svačića, kanali u ulici Desna supoderica;  rijeka Vuka, Bara na Lušcu, Stari tok rijeke Vuke, Vuka u Adici, Zimska luka, Bobotski kanal i kanali u Lipovači. U svakom tretmanu se odrađuju svi lokaliteti. 

Inače, predviđeno je 5 adulticidnih tretmana sa zemlje i 2 adulticidna tretmana iz zraka - aviotretmana zelenog pojasa oko grada Vukovara.

Pročitano 778 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI