Ispiši ovu stranicu

Prvi maturanti izašli na polaganje ispita

Prvoga dana maturanti su polagali ispit iz hrvatskoga jezika Prvoga dana maturanti su polagali ispit iz hrvatskoga jezika Milan Paun

Pisanjem testa iz hrvatskoga jezika na A razini počela je ovogodišnja državna matura koja se održava u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa.

Ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić izjavila je da je 32 tisuće maturanata pristupilo pisanju ispita državne mature te da nije bilo dojava o prepisivanju učenika. Ocijenila je kako se ispiti provode sukladno svim epidemiološkim preporukama i mjerama.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je da će ljetni termin ispita državne mature trajati od 8. lipnja do 3. Srpnja.

U prvom dijelu mature do 24. lipnja polagat će se obvezni predmeti, a nakon toga izborni. Prvoga dana polaganja mature, u ponedjeljak, bila je provjera znanja iz hrvatskoga jezika. Maturanti su pisali test na razini A, u utorak je pisanje testa razine B. Eseje pak pišu u srijedu i četvrtak.

Idućega tjedna testovi su iz materinskih jezika nacionalnih manjina, zatim grčkoga i latinskoga jezika. Slijede ispiti iz stranih jezika te potom iz matematike.

Maturantima će se svjedodžbe podijeliti 22. srpnja.

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun