Ispiši ovu stranicu

Vukovarskom gimnazijalcu godišnja nagrada Luka Ritz

Uručivanje nagrade Uručivanje nagrade Hina

Godišnja nagrada "Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja dodijeljena je Doroteji Horvat, učenici osmog razreda Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica, te Luki Prci, učeniku četvrtog razreda Gimnazije Vukovar.

Predsjednica povjerenstva za dodjelu nagrade Suzana Ritz kazala je da vrijednosti koje promiče nagrada svake godine imaju sve više podrške među učenicima.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je ministarstvo donijelo Akcijski plan za prevenciju nasilja u školama te osiguralo novac za njegovo provođenje.

Nagrađeni Dorotea Horvat i Luka Prce zahvalili su svojim roditeljima, nastavnicima i ravnateljima koji su im ukazivali na razlike između dobra i zla, podržavali ih kad ni sami nisu u sebe vjerovali te poručili da Luka Ritz nikad neće biti zaboravljen.

Nagrada Luka Ritz sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije od tisuću kuna mjesečno.

Luka Ritz (22. travnja 1990. - 12. lipnja 2008.) bio je maturant Grafičke škole u Zagrebu koji je umro od posljedica vršnjačkog nasilja. Nagrada s njegovim imenom dodjeljuje se od 2008. godine.

Pročitano 795 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun