Ispiši ovu stranicu

Nove aktivnosti za razvoj cikloturizma u VSŽ

Projekt je vrijedan blizu 490 tisuća kuna Projekt je vrijedan blizu 490 tisuća kuna Foto: Marija Molnar

Vukovarsko-srijemska županija u trećoj je godini provedbe Programa razvoja cikloturizma na kontinentu. Župan Božo Galić i pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za turizam i kulturu Marija Budimir predstavili su ispred Muzeja vučedolske kulture u Vukovaru, na biciklističkoj ruti Put vinograda prema Iloku, niz aktivnosti vezanih za podizanje kvalitete boravka cikloturista na našem području.

- Prošle smo godine u okviru ovog programa postavili pet biciklističkih stanica, jedan vidikovac u Šarengradu i tri biciklistička odmorišta u Vukovaru, Iloku te Šumanovcima. Također smo izradili i nekoliko prometnih elaborata koji su temelj za daljnji razvoj, s oznakama i rutom koja se nalazi na aplikaciji Vision One, odnosno pametnom turističkom vodiču. Upravo se nalazimo na početnoj točki rute Put vinograda prema Iloku koja je off road ruta kroz prirodu i vinograde i koju smo osmislili upravo zato jer je cesta prema Iloku vrlo prometna i nije prilagođena cikloturistima. Na ovoj se ruti prolazi i pored našeg Muzeja vučedolske kulture te kroz brojne OPG-ove sve do Šarengrada. Također smo označili i jednu biciklističku, pješačku i konjičku rutu u Cvelferiji. Nadamo se kako ćemo ovim poboljšanjem našim cikloturistima moći ponuditi više i pokazati ljepote naše županije – istaknula je Budmir.

Projekt je vrijedan oko 490 tisuća kuna, od čega su 60 posto bespovratna sredstva Ministarstva turizma, a 40 posto županijska.

- Turizam, uz poljoprivredu, drvni sektor i obnovljive izvore energije predstavlja jednu od strateških grana razvoja naše županije. Za cikloturizam ima puno potencijala i mi ćemo uz pomoć EU fondova izgraditi infrastrukturu za razvoj ove turističke grane – naglasio je Galić.

Prema pokazateljima Europske Unije, cikolturista koji putuju biciklističkim rutama diljem Europe je oko 60 milijuna.

Pročitano 818 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar