Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Radionica projekta Rosewood 4.0 o vrijednostima šumarstva i drvne industrije

U Centru kompetencija d.o.o. u Vinkovcima je održana radionica projekta Rosewood 4.0 koji je nastavak ROSEWOOD projekta i temelji se na već uspostavljenoj ROSEWOOD mreži regionalnih centara, koja povezuje dionike cjelokupnog lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije u svrhu jačanja održivog korištenja drva u Europi.

-Konačni cilj je učinkovito prenošenje znanja unutar i između regija pomoću modernih alata kao što su digitalne platforme, alati za digitalne treninge itd. Ciljani dionici projekta su: vlasnici šuma, izvođači šumskih radova, savjetnici, šumski dužnosnici, šumarska industrija, drvoprerađivačka industrija, sveučilišta, šumske organizacije i udruženja, bio-industrija, dionici reciklažnog sektora i drugi., naglasio je Ivan Ambroš direktor Centra kompetencija.

Vrijednost projekta je oko 2 milijuna eura, a projekt je 100% financiran iz Obzora 2020, Programa Europske unije za istraživanje i inovacije. U provedbi projekta sudjeluje 21 partner iz 18 europskih zemalja: Njemačka, Belgija, Finska, Austrija, Francuska, Švicarska, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Španjolska, Italija, Portugal, Ukrajina, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Švedska, Norveška.

Pročitano 979 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI