NAJNOVIJE
U Osječko-baranjskoj županiji dvije novooboljele osobe

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 11:47)
U Hrvatskoj 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 10:12)
U VSŽ šest novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19. Tri novooboljele osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vukovara, jedna iz Soljana te jedna osoba s boravištem u drugoj županiji.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 09:05)
Svečanim mimohodom završile 55. Vinkovačke jeseni

Svečanim mimohodom kojim su ulicama Vinkovaca prošli članovi 31 KUD-a iz Vukovarsko-srijemske županije, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 30 konjanika, u Vinkovcima su u nedjelju završile 55. vinkovačke jeseni, prenosi Press032.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 13:58)
U Hrvatskoj potvrđeno 197 novih slučajeva koronavirusa, preminule četiri osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od subote su preminule četiri osobe - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 10:20)
U Osječko-baranjskoj županiji sedam novooboljelih osoba

Tijekom protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:59)
Jedna novopozitivna osoba u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 i to iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:09)

S radom je započeo Društveni centar IN u Vukovaru

Namjeravaju i povećati članstvo Namjeravaju i povećati članstvo Foto: Arhiv HRV-a

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići nositelj je projekta Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara. Partneri u provedbi su Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom VUKA Vukovar te Grad Vukovar, a projekt traje od 3.lipnja ove do 3.lipnja 2022. godine. Vrijedan je gotovo 2 milijuna kuna od čega 85 posto sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnoga fonda dok je 15 posto sredstava osigurano iz državnoga proračuna. O ciljevima i aktivnostima ovog projekta, doznali smo više od voditeljice Društvenog centra IN Mateje Hojsak.

- Provedbom ovog projekta djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije bit će osigurani društveno – kulturni sadržaji koji im trenutno nisu dostupni, a koji će doprinijet njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti. Aktivnosti centra obuhvaćat će elemente terapije pokreta i plesa, glazboterapije te art terapije. Uz to, aktivnosti će uključivati i socijalizacijsku komponentu s ciljem socijalnog uključivanja svih korisnika kao punopravnih članova društvene zajednice općenito. Uspostava Društvenog centra IN direktno će doprinijeti inkluziji i povećanju kvalitete života korisnika. Djeci i mlađoj populaciji osigurat će preduvjete za lakšu integraciju, a starijim osobama s invaliditetom pomoći u razvoju osjećaja pripadnosti zajednici te osigurati zdravo i aktivno starenje. Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u društveno kulturnim aktivnostima zajednice. Predloženo javno civilno partnerstvo i međusektorska suradnja osigurati će kreiranje idealnog programa koji će osigurati korisnicima da razviju svoje potencijale, steknu nove vještine te povećaju samopouzdanje, a javnom prostoru koji je dodijeljen ovim udrugama dati punu društvenu svrhu – ističe Hojsak.

RAZGOVARAONICE, ŠKOLA PLESA, VJEŽBE...

Tako će uspostava ovoga centra osigurati djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom da slobodno vrijeme provode na kvalitetan i strukturiran način, a sve uz stručnu podršku. Nadalje osigurat će podršku obiteljima te im dati mogućnost da se i oni uključe u razne aktivnosti poput razgovaraonica, škole plesa, vježbi i dr., ojačati kapacitete udruga koje provode projekt te upostaviti trajnu suradnju s Gradom Vukovarom u vidu pružanja sveobuhvatnih usluga za socijalno isključene skupine u zajednici. Nadalje, ovaj će centar pomoći senzibiliziranju zajednice i promociji inkluzivnog volontiranja, a aktivnostima je predviđeno i opremanje prostora te provedba manjih adaptacijskih radova kao i osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika. Također, centar će organizirati i brojne aktivnosti za podizanje svijesti građana o marginaliziranim članovima zajednice.

- Radionice, započinju početkom kolovoza ove godine u prostorijama udruga na adresi Velebitska 16 Vukovar. Ovakvim osmišljenim aktivnostima želimo postići socijalno aktiviranje, druženje članova obitelji djece s poteškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim oštećenjima, starijih osoba zajedno sa svim suradnicima i prijateljima, čime namjeravamo doprinijeti njihovoj integraciji u lokalnoj zajednici - poručuje Hojsak i poziva javnost da prati njihove najave događanja na društvenim stranicama.

Projektom Društveni centar IN planiraju obuhvatiti minimalno 100 korisnika i 50 roditelja djece s poteškoćama u razvoju, ali i ojačati članstvo u svojim udrugama.

Pročitano 305 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija