Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Stožer civilne zaštite do daljnjeg zabranio posjete vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici

Zbog povećanog broja zaraženih COVID-19 virusom u Osječko-baranjskoj županiji, ali i zbog najnovijeg slučaja zaraze jedne osobe koronavirusom u Vukovaru, vukovarsko-srijemski Stožer civilne zaštite odlučio je do daljnjega zabraniti posjete vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici i Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

O najnovijoj mjeri županijskog Stožera civilne zaštite, ravnateljica vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice  dr. Vesna Bosanac naglasila je kako ona ima za cilj štititi bolnice od mogućeg ulaska COVID-a 19 virusa u ove zdravstvene ustanove.  

-To je dobra mjera, jer ćemo na taj način još više štititi bolnicu, a Stožer je vjerojatno na takvu odluku ponukala najnovija pojava koronavirusa u Vukovaru kod osobe koja se zarazila u susjednoj Republici Srbiji prije tjedan dana. Uzeli smo nalaze svih njenih kontakata pa ćemo vidjeti rezultate. Činjenica jeste da nam se sada pojavljuju uvezeni slučajevi, a budući da mi imamo otvorene granice sa Srbijom i BiH, za očekivati je da će takvih slučajeva biti još- rekla je dr. Bosanac.

Naglasila je kako Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obavlja uredovno sve preglede pacijenata te da bolničke trijažne ambulante rade punim kapacitetima jer kroz njih moraju prolaziti svi pacijenti koji dolaze na preglede u bolnicu, a  također do danas kroz njih su morale proći i sve osobe koje su išle u posjetu bolesnicima u bolnicu.

-Mi smo sada u bolničkim specijalističkim ambulantama počeli raditi punim kapacitetom, pacijentima koji dolaze, uzimaju se podatci i mjeri se temperatura. Prosječno kroz naše trijažne ambulante dnevno prođe oko 900 osoba, a samo u protekla 24 sata kroz trijažne ambulante prošlo je 1.033 osobe.-rekla je Bosanac

Poručila je sugrađanima da i dalje ostanu odgovorni i da se suzdrže od odlaska u kupovinu u susjedne zemlje, BIH i Republiku Srbiju  te da  potrebnu kupovinu obave u najbližim trgovinama u mjestima u kojima žive.

Pročitano 717 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI