Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska iznad europskoga prosjeka po konzumaciji ilegalnih droga

Hrvatska iznad europskoga prosjeka po konzumaciji ilegalnih droga PU VSŽ

Povodom “Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama” u Vinkovcima je održana  preventivno-  edukativna radionica s ciljem educirati mlade  o opasnostima od ovisnosti o opojnim drogama. Hrvatska je među vodećim zemljama po konzumaciji opojnih droga rekao je Dragoslav Živković glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske.

-Europsko istraživanje o pušenju, pijenju alkohola i uzimanju droga među učenicima provedeno 2015. godine ukazuje na rasprostranjenost i laku dostupnost droga u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska se prema konzumaciji ilegalnih droga u životu nalazi iznad europskog prosjeka pa tako 22% učenika navodi kako je barem jednom u životu probalo drogu, a najučestalija droga koju konzumiraju je marihuana. Također, percepcija dostupnosti marihuane u odnosu na druge droge je visoka.  Ovakav trend potkrjepljuju i statistički pokazatelji PU vukovarsko-srijemske prema kojima je tijekom prošle godine najviše izvršeno zapljena marihuane. Da su ove činjenice zabrinjavajuće impliciraju nam i navodi više od 90% ovisnika o teškim drogama kako su najprije konzumirali marihuanu.- naglasio je Živković.

Obilježavanjem ovog Međunarodnog dana želimo upozoriti cjelokupnu javnost, poglavito mlade, na problem zlouporabe droga u društvu. Preventivno -edukativna akcija održana je zajedničkom suradnjom   Policijske uprave vukovarsko-srijemske , Grada Vinkovaca, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije, Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci te Zavodom za javno zdravstvo VSŽ.

Pročitano 623 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI