Ispiši ovu stranicu

Uručene tabularne isprave srednjim školama u Vukovaru

Ministar državne imovine Mario Banožić zajedno sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, sastao se s ravnateljem Srednje strukovne škole Marko Babić, Vladimirom Matićem te mu uručio tabularnu ispravu kojom ova škola stječe vlasništvo nad nekretninom, odnosno školom.

-Uručivanjem ove isprave škola je postala vlasnik i na taj način mogu planirati svoju tehničku dokumentaciju, odnosno daljnja ulaganja-poručio je ministar Banožić.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Marko Babić iskazao je veliku zahvalnost i istaknuo koliko ova isprava znači za školu.

-Mi smo riješili gorući problem škole, kojeg imamo već 17 godina, odnosno otkad smo uselili u ovu školu. Stjecanjem vlasništva nad školom mi stječemo pravo prijavljivati se na natječaje financirane iz EU, što do sada nismo mogli. Kao ravnatelj ove škole posebno sam sretan što je jedan od najvećih problema s ovim današnjim posjetom ministra Banožića, riješen- naglasio je Matić.

Uručena tabularna isprava i Tehničkoj školi Nikola Tesla

Tehnička škola

Ministar državne imovine Mario Banožić uručio je i ravnatelju Tehničke škole Nikola Tesla, Đorđu Lukiću tabularnu ispravu kojom ta škola stječe vlasništvo nad tom nekretninom. Ovaj dokument će omogućiti i ovoj školi sudjelovanje na brojnim natječajima posebno onim EU, kojima će škola moći ostvariti sredstva za poboljšanje kvalitete nastave- naglasio je tom prigodom ravnatelj škole Đorđe Lukić. Ministar državne imovine Mario Banožić, izrazio je zadovoljstvo uručivanjem ove isprave naglasivši kako je pitanje ovoga resora u RH bilo potrebno riješiti davno prije.

-Ne samo ovoj školi nego i cijelom Borovu naselju učinjena je velika nepravda jer nisu mogli  postati vlasnici pa ni upravljati na način da bi mogli aplicirati na natječaje koji bi omogućili kvalitetna ulaganja, a samim tim i daljnji razvoj -rekao je Banožić.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar izrazio je zadovoljstvo uručivanjem ovoga dokumenta Tehničkoj školi Nikola Tesla te dodao kako će se putem Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje zalagati za lakše dobivanje kadrovskih stanova.

-Novim zakonom o stambenom zbrinjavanju tzv. kadrovske stanove omogućit ćemo ne samo za visokoobrazovane kadrove kako je bilo do sada, nego za sva deficitarna zanimanja i moći će ih se otkupiti već nakon pet godina korištenja. Na taj način će oni ostati u vlasništvu stanara i neće se morati vratiti državi nakon odlaska u mirovinu- naglasio je Mažar.

Nazočne  je pozdravio i župan Božo Galić, podsjetivši kako Vukovarsko-srijemska županija u okviru svojih mogućnosti pomaže srednje škole na području županije pa tako i u Vukovaru gdje su izdvojena sredstva za sanaciju škola oštećenih u tijekom velikog nevremena prošle godine.

Pročitano 1021 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI