Ispiši ovu stranicu

Pavliček prozvao Ministarstvo kulture za ugrožavanje projekta Vukovar Tower

Investicija vrijedna 185 milijuna kuna Investicija vrijedna 185 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček održao je ispred nekadašnjeg hotela Dunav konferenciju za medije na temu ugrožavanja investicije u vrijednosti od 185 milijuna kuna koju su prije dvije godine najavili švicarski poduzetnici hrvatskih korijena iz tvrtke Immo Invest Partner.

Kako je istaknuo, izgradnja objekta Vukovar Tower na mjestu nekadašnjeg hotela Dunav, kapitalni je projekt koji predstavlja strateški interes Grada Vukovara. Trebao je, naveo je Pavliček, u potpunosti preobraziti ovu iznimno vrijednu i atraktivnu lokaciju u središtu grada na samom ušću Vuke u Dunav, a koja je trenutno u vrlo derutnom i zapuštenom stanju.

Međutim realizacija projekta i cjelokupne investicije, a koja je izgradnjom novoga hotela od najmanje 30 katova trebala drastično utjecati na turističku i gospodarsku atraktivnost Vukovara, trenutno je ugrožena, kako je rekao, inertnošću nadležnoga ministarstva kulture, jer bez njihove odnosno suglasnosti konzervatorskoga odjela u Vukovaru, Grad Vukovar ne može ići u daljnju izmjenu prostorno-planske dokumentacije, odnosno ne može investitorima omogućiti izgradnju objekta.

 

Vukovar Tower Pavlicek

 

- Dvije se godine Grad Vukovar "nateže" s predstavnicima Ministarstva kulture, od savjetnika ministrice na dalje, a koji, iz samo njima znanih razloga, ne žele dati suglasnost na izmjenu prostorno - planske dokumnentacije, onemogućavajući tako najveću investiciju u privatnome sektoru nakon Domovinskoga rata u Vukovaru od preko 180 milijuna i stopiraju na taj način razvoj Vukovara. Sve to čine uz obrazloženje da se nova zgrada te visine ne uklapa u vizuru Vukovara. Ne znam kako se onda uklapa ova ruševina u samome središtu grada? Ovo je prava slika administracije u Hrvatskoj koja koči sve one dobre ideje i potencijalne investicije koje služe zajednici. Mi nećemo odustati od ovog projekta, štoviše, maksimalno ćemo pomoći i izaći u susret investitorima jer je u interesu našeg grada da imamo jedan takav veleban objekt i u interesu nam je da Vukovar postane središte kongresnog turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske, odnosno da postane istinsko turističko središte sa svim smještajnim kapacitetima koji nam sada nedostaju. Na žalost zbog inertnosti ali, usudio bih se reći i namjerno, zbog političkih odnosa, stopiraju se ovakvi i slični projekti – naglasio je Pavliček.

U slučaju da do 5. rujna 2020. godine Grad Vukovar ne objavi javnu raspravu o prijedlogu prostornog plana, odluka o izradi plana prestaje važiti, što znači da bi se morale ponavljati sve do sada provedene radnje, a čime bi se nepotrebno odužilo donošenje plana te time ugrozila realizacija projekta, pojasnio je Pavliček.

Hotel Dunav

 

Podsjetimo, zgradu hotela Dunav za 10 milijuna i 360 tisuća kuna Grad Vukovar je početkom 2018. godine kupio od tvrtke Eurco d.d., a u svibnju iduće godine prodao tvrtki Immo Invest Partner koja stari hotel namjerava sruštiti i na tom mjestu sagraditi novi objekt do 36 katova, visine oko 200 metara, ukupne investicije 185 milijuna kuna.  

Pročitano 1298 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar