Ispiši ovu stranicu

Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Brat Ivan i sestra Kata polažu vijenac Brat Ivan i sestra Kata polažu vijenac Milan Paun

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

Babić je bio jedan od suboraca generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti gdje je uništio 14 neprijateljskih tenkova, a Trpinjska cesta nazvana je grobljem tenkova.

U obranu Vukovara uključio se u travnju 1991. došavši iz inozemstva, nakon sloma obrane Vukovara s nekolicinom suboraca izašao je u proboju. Preminuo je iznenada 5. srpnja 2007. godine.   

Vijence su na njegov grob položili brat i sestra Ivan Babić i Kata Lozančić, izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske, gradova Vukovara i Otoka, braniteljskih udruga i nekih političkih stranaka.

Okupljenima se obratio Babićev suborac Tomislav Josić zahvalivši Babiću za sve što je napravio u ratu i miru te da bi Vukovar i Hrvatska danas bili drugačiji da su branitelji poput Babića živi.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je da je Marko Babić junak Trpinjske ceste i drugih bojišnica te legenda obrane Vukovara i Domovinskoga rata.

U crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju služena je  sveta misa zadušnica.

babic drzava

babic grad

babic ministarstvo

babic vojska

babic branitelji

 

Pročitano 831 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun