Ispiši ovu stranicu

Za sutra najavljeno prvo adulticidno tretiranje komaraca sa zemlje

Za sutra najavljeno prvo adulticidno tretiranje komaraca sa zemlje Foto: Arhiv HRV-a

Sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije svake godine krajem siječnja donosi program mjera za suzbijanje komaraca, a koje trebaju provoditi županija, grad i općine. Vukovarska gradska uprava potom donosi odluku o tim mjerama, odrađuje javnu nabavu i tek nakon što izrealizira svu zakonom zadanu proceduru, u ožujku može krenuti s tretmanima. 

- Po preporuci Zavoda za javno zdravstvo komarci se najprije tretiraju larvicidno po svim vodotokovima. I ove smo godine počeli s larvicidnim tretmanima u ožujku i do sada smo ih imali devet. Za sutra pak, 8.srpnja i dan kasnije, najavljeno je prvo adulticidno tretiranje komaraca iz zraka na našem području. Građani su već upućeni da borbu protiv komaraca izvodimo na tri načina – larvicidnim te adulticidnim tretiranjima sa zemlje i iz zraka – pojašnjava Siniša Mitrović, stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i zdravstvenu zaštitu u vukovarskoj gradskoj upravi.

Iz Veterinarske stanice Vukovar poslali su detaljan plan prvog ovogodišnjeg aduticidnog tretiranja sa zemlje aparatima za toplo zamagljivanje. Tako će sutra 8.srpnja u vremenu od 19 do 23 sata obaviti tretiranje u Sotinu, na Mitnici u središtu grada te na Sajmištu, a u četvrtak 9.srpnja na rasporedu su Lipovača, Borovo Naselje i Lužac.

 

 

Pročitano 875 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar