Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Potpisani prvi ugovori o pristupanju članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

U vukovarskom  Hotelu Lav potpisani su  prvi ugovori o pristupanju članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. O važnosti Zaklade za pomoć hrvatskome narodu u BiH govorio je predsjednik Upravnoga odbora Zaklade, nadbiskup metropolit Vinko Puljić.

-Sredstva Zaklade namijenjena su formiranju mladih, izgradnji potrebnih objekata, ali i strukturama koje tamo žive. Vrlo je važno da se sredstva mogu transparentno pratiti, jer inozemni donatori žele u svakome trenutku imati uvid gdje odlazi i na što se troše njihove donacije, a transparentnost zahtijeva i sam Statut Zaklade- naglasio je nadbiskup Puljić

Potpisano je 36 ugovora u kojima je pet županija te općine, gradovi, ali i tvrtke rekao je Josip Dabro upravitelj Zaklade.

-U Zakladu su se uključile  gotovo sve hrvatske županije. U ovome prvome krugu su realizirani ugovori s 8 gradova, 11 općina i 11 tvrtki. Za uključivanje u Zakladu minimalni iznos za pravne osobe je 5.000 kuna, a za fizičke osobe 500 kuna.  – rekao je Dabro te naglasio kako je  ukupna financijska vrijednost danas potpisanih ugovora  za članstvo u Zakladi je oko 300.000 kuna. Pojasnio je kako se sredstvima Zaklade najprije namjerava završiti bogoslovno sjemenište u Sarajevu, zatim Srednjoškolski centar u Travniku, a potom i jedan dječji vrtić.

Jedan od podupiratelja Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, Osječko-baranjski župan Ivan Anušić naglasio je kako je ova županija i do sada podupirala projekte u BiH ali i u Srbiji.

-Pomažemo Hrvatima koji žive u te dvije države i kojima je potrebna pomoć matične države. Do sada smo za određene projekte Hrvatima u BiH izdvojili 240.000 kuna. Osječko-baranjska županija pomagat će rad Zaklade Vrhbosanske, a za prvu godinu izdvojili smo 15.000 kuna -rekao je Anušić.

Pročitano 787 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI