Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Talijanski veleposlanik posjetio Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić, primio je u svome uredu veleposlanika Italije u RH, Pierfrancesca Sacca s kojim je razgovarao o mogućnostima svekolike suradnje.

Gradonačelnik Penava naglasio je zadovoljstvo razgovorom s talijanskim veleposlanikom tijekom njegova nastupnoga posjeta našem gradu.

-Dotaknuli smo se povijesti Vukovara, a bilo je riječi i o  planovima i pravcima razvoja Vukovara, s posebnim naglaskom na gospodarstvo. Upoznao sam Veleposlanika s talijanskim tvrtkama koje posluju u Vukovaru, koje su nam dolazile i s kojima i danas surađujemo te smo dogovorili daljnji razvoj suradnje kako Italije tako i  njenih pojedinih gradova s Vukovarom. -rekao je gradonačelnik.  

Talijanski veleposlanik naglasio je važnost Vukovara kao hrvatskoga grada, ali i grada Europe i svijeta. Istaknuo je mogućnosti suradnje i budućega razvoja kako u gospodarstvu tako i u poljoprivredi, kulturi i tradiciji.

-U Vukovaru,  ovome simboličnome gradu i svemu što on znači za Hrvatsku, Europu i svijet zbog svoje patnje i povijesti, ovdje pored Dunava, osjećam srce Europe. Naši korijeni, tradicija i kultura otvaraju nam mogućnost daljnje suradnje i razvoja u budućnosti-zaključio je Sacco.

Pročitano 664 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI