Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Reorganizacija HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK)  priopćila je kako je korona kriza dodatno ubrzala ionako visoko dinamično poslovno okruženje te da su poduzetnici prisiljeni preko noći prilagođavati poslovne politike i evidentno su podnijeli najveći teret ove krize, a njihove poteškoće prelile su se na društvo u cjelini. Prateći globalne trendove, HGK je  još prije dvije godine prepoznala važnost digitalnog poslovanja i pokrenula proces digitalne transformacije cjelokupnog poslovanja.

-Kroz integraciju digitalnog poslovanja, načina komunikacije i razvoja usluga, želja nam je pozicionirati se kao središnje mjesto potpore hrvatskom gospodarstvu. Upotrebom digitalnih tehnologija povećat ćemo našu učinkovitost u korist naših članica, uz istodobno razvijanje novih poslovnih modela i usluga te optimiziranje troškova. Sve ovo preduvjet  je za reorganizaciju, čiji je cilj efikasnija, manja, fleksibilnija i operativnija struktura.- priopćila je HGK.

-S obzirom na globalnu krizu prouzročenu pandemijom koronavirusa, koja je i za naše poslovanje prouzročila značajan pad prihoda, donijeli smo poslovnu odluku o ranijem pokretanju sljedeće faze reorganizacije. U trenutnim okolnostima to neizbježno dovodi do potrebe za smanjenjem broja zaposlenih za oko 30%. Cjelokupna reorganizacija se planira provesti do kraja ove godine, s konačnim ciljem očuvanja kvalitete i razine usluga prema našim članicama.  Kao društveno odgovorna institucija u ovom ćemo procesu osigurati sva materijalna prava radnicima koji će biti obuhvaćeni programom zbrinjavanja, a  program će biti izrađen u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.- navodi se u priopćenju kojega je potpisao predsjednik HGK Luka Burilović.

Pročitano 756 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI