Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Upisi na Veleučilište Lavoslav Ružička započinju 23. srpnja

Nakon što su objavljeni rezultati upisa studenata u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na Veleučilištu Lavoslav Ružička, 23. srpnja započinju upisi na ovu visokoškolsku ustanovu. Prema riječima dekana Veleučilišta Željka Sudarića upisi se, zbog situacije s koronavirusom i u skladu s epidemiološkim mjerama, obavljaju on line. Ove godine putem suradnje sa Središnjim uredom za Hrvate izvan Hrvatske na vukovarsko Veleučilište upisuju se i studenti iz Vojvodine. 

-Veleučilište Lavoslav Ružička ove godine ukupno upisuje 305 studenata u sva tri studijska programa i  upisne kvote gotovo su popunjene. Kvote za redovne studente su u cijelosti popunjene za studijski program fizioterapije i studijski program trgovine. Nešto malo mjesta za redovne studente ostalo je na upravnome studijskome programu. Također na jesen će biti upisi za izvanredne studente za sva tri studijska programa- naglasio je Sudarić.

Istaknuo je kako su ove godine upisi još bolji nego prošle godine koja je bila rekordna, te izrazio uvjerenje kako je to rezultat ulaganja u ovu visokoškolsku ustanovu kroz nekoliko programa.

-U posljednje dvije godine uloženo je više od 100 milijuna kuna u projekte Studentskoga doma Leopold, Radničkoga doma u Borovu naselju kao budućeg Veleučilišta koji kreće u izgradnju, projekta Step Up za unaprjeđenje stručne prakse i programa Virtualne stvarnosti  gdje studenti putem VR setova uče određene kolegije.- pojasnio je Sudarić.

Dekan vukovarskog Veleučilišta naglasio je i kako je početkom ovoga tjedna raspisan natječaj za smještaj u Studentskome domu Leopold koji raspolaže sa 108 suvremenih smještajnih jedinica i u kojem najviša cijena smještaja za jednokrevetnu sobu  iznosi 400 kuna.

Pročitano 642 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI