Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U MORH-u svečano dodijeljeni činovi i pohvale povodom Dana pobjede

Ministar obrane, Mario Banožić Ministar obrane, Mario Banožić Foto: MORH

U Ministarstvu obrane u petak su dodijeljeni činovi 161 časniku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO Oluja, a ministar obrane Mario Banožić najavio da se u vojsci moraju pokrenuti razvojni procesi, javlja Hina.

Banožić je kao zadaće istaknuo bolju opremljenost vojske, modernizaciju i opremanje smještajnih i kapaciteta za obuku, a najavio je i reorganizaciju i podizanje razine uspješnosti rada u MORH-u. Dodao je da će kroz dokument dugoročnog plana razvoja HV-a stvoriti desetogodišnji plan opremanja i, isto tako, navesti i jasne izvore financiranja.

Prilikom proslave Dana pobjede u Kninu pazit će se, kaže, na epidemiološke mjere, a nastojati zadržati sve događaje u posljednjih 25 godina.

Na pitanje novinara je li se prilikom dogovora o dolasku potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin te ministra branitelja Tome Medveda u Grubore dogodila kakva trgovina, Banožić je kazao kako tu nije riječ o trgovini. "Kada govorimo o Miloševiću, a riječ je o članu Vlade - do sada su na Oluju dolazili svi članovi Vlade. Ministar branitelja doći će na događaj u Grubore i mislim da je to pozitivan pomak u zatvaranju ideoloških priča koje se ponovno otvaraju u hrvatskom društvu", kazao je Banožić. 

Pročitano 707 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI