Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 29. obljetnica pogibije branitelja Dalja

Obilježena 29. obljetnica pogibije branitelja Dalja Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu je na obilježavanju 29. godišnjice pogibije branitelja Dalja ocijenio da je to jedan od tragičnih, ali ponosnih događaja Domovinskog rata u kojemu je na vidjelo izišla nepokolebljivost onih koji domovinu brane snagom srca i iskrenog domoljublja, izvijestila je HINA.

 Božinović je podsjetio da  su  "1991. godine prije osnivanja Hrvatske vojske, policijske postaje imale vrlo značajnu ulogu u otporu neprijatelju." "Policajcima ove postaje u pomoć su pritekli pripadnici Zbora narodne garde, Civilne zaštite i mještani Dalja. Tenkovski projektil koji je ispaljen toga dana na postaju prerano je ugasio čak 39 života – 20 policajaca, 15 gardista i četvorice pripadnika CZ. No, nisu računali da će zvjerstvo koje su ovdje počinili biti jedno od odlučujućih događaja za podizanje morala hrvatskog naroda u obrani i oslobađanju svoje domovine“, rekao je Božinović.

Naglasio je kako trebamo biti ponosni na hrvatsku hrabrost, upornost i snagu zajedništva, jer je ova tragedija imala presudnu ulogu u daljnjem ishodu Domovinskog rata. Po njegovim riječima, obrana policijske postaje Dalj jedna je u nizu potvrda posvećenosti hrvatskih policajaca provođenju zakona, očuvanju ustavno-pravnog poretka, demokratskih vrijednosti i integriteta naše zemlje.

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI