Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvorena spojna cesta između vukovarske Gospodarske zone i D2 prometnice na Priljevu

U Vukovaru je realiziran još jedan infrastrukturni projekt. Otvorena  je nova prometnica, a riječ je o spojnoj cesti između Vukovarske gospodarske zone i D2 prometnice na Priljevu.

Prometnica je značajna ne samo za građane Vukovara jer im skraćuje put do Gospodarske zone, već i za potencijalne investitore rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

- Uz prometnicu izgrađeno je 18 parkirališnih mjesta, jedno mjesto za invalide, pješačke i biciklističke,  staze, a rasvjetu čini ukupno 9 stupova cestovne rasvjete visine 10m sa 10 energetski učinkovitih LED svjetiljki.- rekao je Pavliček.

Pavliček je izrazio je uvjerenje kako će ova prometnica doprinijeti daljnjem  razvoju Vukovarske gospodarske zone. Projekt obuhvaća izgradnju prometnice površine 1.476,82m² ceste, izgradnju parkirališta površine 252,84 m², , 476,7m² pješačke staze te 278,46 m² biciklističke staze.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić istaknula je kako ovom prometnicom Grad  povećava dostupnost Gospodarske zone investitorima i djelatnicima koji ovdje rade.

-U Gospodarskoj zoni, od svibnja ove godine, otvorene su još dvije nove tvrtke tako da ih je sada 43, koje ukupno upošljavaju oko 500 radnika, a valja podsjetiti kako je Gospodarska zona trenutno popunjena gotovo 90 posto. -naglasila je Mujkić.

Od  ukupne površine od 330.000 m2 zemljišta na koliko se Vukovarska gospodarska zona prostire do sada je zauzeto  295.000 m2 zone. Mujkić je naglasila kako Grad  Vukovar sustavno ulaže u gospodarstvenike putem mjera poticanja poduzetništva.

-Trenutno je i dalje otvoren poziv za podnošenje prijava koji će trajati do kraja ovoga mjeseca te i ovim putem pozivamo poduzetnike da se jave, ostvare svoja prava i povuku sredstva na koja imaju pravo.- istaknula je Mujkić.

Zamjenica gradonačelnika je naglasila kako se unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom zaposlenost u Vukovaru sve ovo vrijeme zadržala na jednoj zadovoljavajućoj razini. Trenutno je u Vukovaru  ukupno 9.900 zaposlenih osoba.

Projekt „Izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru" Grad Vukovar realizirao je kroz Operativni program  Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020., Poziv na dostavu projektnih prijedloga: Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 3,3 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka OSIJEK - KOTEKS d.d., poslove stručnog nadzora provodi tvrtka Ekološki centar d.o.o. iz Vukovara. Projekt sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 1.807.533,36 kn bespovratnih sredstava. Razlika se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara.  

Sukladno prostornom planu prometne infrastrukture na području Vukovarske Gospodarske zone se, zajedno sa izgradnjom pješačke i biciklističke staze, poboljšava sigurnost prometa, dostupnost dijela Gospodarske zone poduzetnicima početnicima, malim i srednjim poduzećima, nezaposlenima, studentima/učenicima, stanovništvu regije. Proširenje postojeće zajedničke infrastrukture Vukovarske gospodarske zone rezultirati će privlačenju novih investicija, jačanju poduzetništva, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Vukovaru.

Pročitano 849 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI