Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj 136 novih slučajeva zaraze COVID-om 19

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je  na konferenciji za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite kako je u Hrvatskoj  136 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su dvije osobe.

Broj aktivnih slučajeva trenutno je 2212. Do sada je ukupno zabilježeno 8.311 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 173 preminulo, a 5926 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 7519 osoba. Do danas je ukupno testirano 152.824 osoba, od toga 2.364 u posljednja 24 sata. Načelnik Stožera, Davor Božinović, govorio je o sastanku s lokalnim stožerima. Kazao je da će lokalni stožeri morati malo preciznije detektirati žarišta, kako bi se donijele mjere.  Nove mjere danas nisu najavljene.

-Radit će se na tome da što više toga ostane otvoreno, da bude što manje zatvaranja i da mjere koje se donose, da lokalni stožeri preciznije detektiraju žarišta, kako mjere ne bi pogađale sve diljem Hrvatske. Ja očekujem da će županijski stožeri organizirati život kada je u pitanju borba protiv korone na način da će pratiti situaciju i primjenjivati mjere, donositi odluke i pratiti situaciju na način da kontroliramo sve ono što za RH predstavlja izazov.- pojasnio je Božinović.

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI