Ispiši ovu stranicu

Završetak vanjskih radova do kraja jeseni

Završetak vanjskih radova do kraja jeseni Foto: HRV arhiva

Nakon ljetne stanke, održana je redovita koordinacija  predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i izvođača radova vezano uz tijek obnove Osnovne škole Nikole Andrića.

- Cilj sastanka bio je vidjeti u kojoj smo fazi obnove i dogovoriti određene pojedinosti – rekao je Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport u Gradu Vukovaru.  

Obnova obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane, izgradnju sportskih terena i parkirališta kao i hortikulturno uređenje dvorišta. Rekonstrukcijom je predviđeno postavljanje novog krovišta i toplinske fasade kao i izmjena kompletnih instalacija.
-U tijeku su vanjski radovi, djelomično još i dogradnja škole, a pripremaju se i fasadni radovi kako bi bili završeni do kraja jeseni. Zatim kreću unutarnji radovi i postupak javne nabave za opremanje škole - pojasnio je Paloš dodajući kako je izvođaču radova, tvrtki  Vodotoranj d.o.o, Ministarstvo zbog situacije vezane uz koronavirus odobrilo produžetak radova do 16. travnja 2021.

Predviđena cijena obnove škole je oko 18 milijuna kuna. Ministarstvo troškove financira s 80%, a Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar financiraju po 10 %.

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić