Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Projekt ''Ostani živ i spasi živote drugih'' za što manje smrtnih slučajeva na cestama

Policija i ove godine provodi Dane sigurnosti u prometu, odnosno akciju ROADPOL Safety Days 2020 čiji je cilj smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama u Europi na nulu barem jedan dan u godini. Akciji se svake godine pridružuju snage prometne policije diljem Europe, pa tako i snage hrvatske prometne policije, ali i prometne policije PU vukovarsko-srijemske.

Kako bi se ostvario cilj projekta, prometna policija će tijekom tjedan dana, od 14. do 22. rujna, pojačati preventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, kroz suzbijanje najtežih prekršaja u prometu koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama – alkohol i brzina. Također, tijekom tog tjedna prometna policija će pojačano kontrolirati uporabu pravilnog korištenja dječjih sjedalica u vozilima, korištenje sigurnosnog pojasa kao i korištenje mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja vozilima na nedopušten način.

Geslo projekta je „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote drugih“, a prometna policija Policijske uprave vukovarsko-srijemske će 17. rujna provesti ovu akciju kojom se želi ostvariti da dan protekne bez smrtno stradalih osoba u prometu. Prometna policija će za vrijeme akcije učestalo mijenjati lokacije nadzora, što će dodatno intenzivirati akciju i pridonijeti ostvarenju cilja akcije.

Stoga pozivaju građane da podupru provođenje projekta „Ostani živ i spasi živote drugih“ svojim odgovornim ponašanjem u prometu, kao i polaganjem posebne prisege koja se nalazi na službenoj stranici Projekta: https://www.roadpolsafetydays.eu/sites/default/files/pledge-Croatia.pdf

Pročitano 835 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI