Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Rekordan proračun Grada Vukovara za 2021. godinu

Izglasavanje Gradskog proračuna Izglasavanje Gradskog proračuna Foto: J. Vrdoljak

Gradsko vijeće Grada Vukovara,većinom je glasova usvojilo proračun Grada Vukovara za 2021.godinu u iznosu od 513,5  milijuna kuna.

Riječ je o rekordnom proračunu do sada, rekao je gradonačelnik Penava.

- Putem proračuna realizirati ćemo čitav niz projekata u Gradu Vukovaru.  Vrijeme je da 2021. godine „bukne“ Intervencijski plan Grada Vukovara vrijedan 180 milijuna kojeg pripremamo dugi niz godina kroz opsežne pripremne radove, pisanje projekata i ugovaranja. Prvi od značajnijih projekata koji kreće za koji dan je obnova zgrade Radničkoga doma u Borovu naselju u koju će se useliti vukovarsko Veleučilište, a čija je projektantska vrijednost 70 milijuna kuna. Drugi projekt su radovi na Gradskom stadionu Vukovar u vrijednosti 14 milijuna kuna, a također je pri kraju priprema objave izgradnje nove Ekonomske škole čiji je projekt vrijedan 110 milijuna kuna – rekao je Penava

Vijećnici su na predloženi proračun usvojili i dva amandmana, jedan na prijedlog gradonačelnika Penave, a odnosi se na financiranje radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u Vukovaru.

- U idućoj ćemo godini svim učenicima osnovnih škola osigurati besplatne radne bilježnice, a na rebalansu proračuna kojeg planiramo za studeni ove godine ići ćemo s istom mjerom u smislu povrata  sredstava roditeljima koji su već uložili svoja sredstva za ovu školsku godinu koja je počela – pojasnio je Penava.

Drugi amandman je na prijedlog HKS-a, kojim se povećavaju planirana sredstva za pomoć građanima i kućanstvima za dodatnih 300. 000 kuna.  Tako će se povećati i jednokratna naknada za novorođenče. Vukovarci će za prvo dijete ostvariti naknadu od 2 000 kuna (umjesto dosadašnjih 1 000 kuna), za drugo dijete naknada će iznositi 3 000 kuna (umjesto dosadašnjih 2 000 kuna), a za treće i svako sljedeće dijete naknada će iznositi 10 000 kuna (umjesto dosadašnjih 5 000 kuna).

Usvojeni su i programi održavanja i gradnje komunalne infrastrukture te javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti i sporta. Dopunom o osnivanju Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ dodaju se i Sportski centar Trpinjska cesta te nogometni stadion Borovo naselje  s ciljem boljeg upravljanja navedenim objektima.

Pročitano 743 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI