Ispiši ovu stranicu

Ministarstvo: Investitori žele graditi hotel visok 200 metara, to nije prihvatljivo

Hoće li ova zgrada biti srušena i na njenome mjestu izgrađen neboder visok 200 metara? Hoće li ova zgrada biti srušena i na njenome mjestu izgrađen neboder visok 200 metara? HRV

Ministarstvo kulture i medija odbacilo je tvrdnje Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista da ministarstvo opstruira inozemno ulaganje u vukovarski hotel Dunav.

Ministarstvo je navelo da je temeljem postojeće konzervatorske podloge jasno utvrđeno da je prihvatljiva obnova i izgradnja hotela koji osim konzervatorskih uvjeta može zadovoljiti sve zadane kriterije, uvjete i potrebe investitora.

Ministarstvo međutim napominje da je investitor proteklu godinu inzistirao isključivo na građevini tipa neboder koji je od definicije povećane katnosti te izmjene projekta na 125 metara ukupne visine postajao sve viši i viši da bi na kraju završio s predloženom ekstremnom visinom od 200 metara.

Ne uvažavajući postojeći Urbanistički plan inzistira se na prihvaćanju izmjena konzervatorske podloge radi izgradnje ekstremno visoke građevine u neposrednoj blizini najuže povijesne jezgre, rekli su u ministarstvu navodeći da se time Konzervatorski odjel u Vukovaru dovodi u poziciju odobravanja stručno neprihvatljivog zahvata zasnovanog na subjektivnoj zamisli, bez ikakve poveznice s cjelovitim i sustavnim stručnim planiranjem urbanog razvoja Vukovara.

 „Predlaganjem ovakvog projekta jasno je vidljivo da investitor ne želi uvažiti zakonsku prostorno-plansku regulativu, niti postojeći Urbanistički plan uređenja „Šire središte grada“ UPU-1 koji je izrađen u skladu s postojećom Konzervatorskom podlogom”, zaključuju u ministarstvu.

Pročitano 706 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun