Ispiši ovu stranicu

Mala olimpijada u Vukovarskim leptirićima

Mala olimpijada u Vukovarskim leptirićima Foto: Arhiv HRV-a

Projekt Što sve sportom mogu ja, kojega provodi Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, na polovici je implementacije, a traje tri godine. Provode se razne sportske aktivnosti za djecu s poteškoćama i djecu urednoga razvoja, doznajemo od voditelja sportskoga programa u ovoj udruzi Hrvoja Vidovića.

- Cilj je projekta integracija s djecom urednoga razvoja, trenutno okupljamo stotinjak djece u aktivnostima, a cilj nam je do kraja projekta koji traje tri godine dosegnuti brojku od 200 djece – istaknuo je Vidović.

U okviru projekta obilježen je i Hrvatski olimpijski dan događajem pd nazivom Mala olimpijada.

- I u ovoj aktivnosti nam je cilj bio okupiti što više djece urednoga razvoja i djece s poteškoćama u razvoju kako bi se družili i natjecali. Inače kroz projekt Što sve sportom mogu ja aktivnosti se odvijaju dijelom na bazenima u Vukovaru te sportskoj dvorani kao i u prostorijama udruge. Djeca vježbaju bazične sportove, osnovne oblike kretanja, loptačke sportove itd, sve ono što se i inače vježba u redovnom školskom programu, ali je ovdje prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju. Naš je cilj razvijati ovaj projekt u smjeru održivosti kako bi djeca bila stalno uključena u sport i sportske aktivnosti, a ne samo tijekom trajanja ovog projekta – naglasio je Vidović.

 

 

 

 

 

Pročitano 790 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar