Ispiši ovu stranicu

Policijska potjera u Županji

Vozač se nije zaustavio na poziv policije Vozač se nije zaustavio na poziv policije HRV

Jutros su policijski službenici u Ulici Veliki kraj u Županji zatekli 33-godišnjeg državljanina Kosova s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj kako sjedi za upravljačem teretnog automobila na kome su bili uključeni svi pokazivači smjera.

Kako bi na siguran način obavili kontrolu vozila i vozača, policijski službenik izdao mu je naredbu da vozilo pomakne s kolnika, no 33-godišnji vozač pokreće vozilo i udaljava se u smjeru Bošnjaka nakon čega kreće policijska potjera.

Tijekom policijske potjere oglušio se na zvučne i svjetlosne znakove i naredbe policijskog službenika, vozilom je prošao kroz raskrižje, a potom i na obilježenom pješačkom prijelazu, u trenutku dok mu je bilo uključeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Kretao se sredinom kolnika.

U Bošnjacima u Ulici Vladimira Nazora gubi nadzor nad vozilom i slijeće vozilom s kolnika gdje ga zatiču policijski službenici.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao s alkoholom u organizmu od 1,89 g/kg te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a s ciljem zaštite života i imovine građana, vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača slijedi optužni prijedlog.

Pročitano 651 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun