NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju Grad Vukovar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o građenju za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju s predstavnikom zajednice ponuditelja Iver d.o.o. Čepin i Terra plant Zagreb Ivanom Dumančić. 

-Obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi je kapitalni projekt iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost radova je 60,7 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrijednosti, 17% vrijednosti sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak vrijednosti financirat ćemo vlastitim proračunskim sredstvima. I na ovome nam je projektu partner Razvojna agencija Vukovar s kojom imamo izuzeto dobru suradnju - rekao je gradonačelnik Penava.

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže ukupno 6.960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta„Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Ugovor je ukupne vrijednosti 59.254.968,68 kuna, a rok izvođenja radova je 20 mjeseci.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje kao i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imat značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, omogućiti će bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novima, modernim i suvremeno opremljenim prostorima.

-Projekt predstavlja stvaranje materijalnih uvjeta za daljnji razvoj Veleučilišta koje će biti korisnik prostora kao jedina visokoobrazovna ustanova na području Vukovara. Trenutno oko 800-900 studenata studira na Veleučilištu iz svih dijelova Hrvatske, što je velik doprinos ne samo društvenom nego i ekonomskom razvoju Vukovara - naglasio je prodekan Veleučilišta Slobodan Stojanović.

Direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumančić zahvalio se gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi  na povjerenju za ovaj iznimno veliki projekt.  

-Nadam se da ćemo ispuniti sve zahtjeve. Radovi pred nama su zahtjevni, a rok je korektan-rekao je Dumančić.                                      

Pročitano 1084 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija