Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pretragom dvorišta u Gradištu pronađeno 156 biljki marihuane

Temeljem nagloga Županijskog suda u Vukovaru, policija je jučer, 16. rujna izvršila pretrage doma i drugih prostorija na dvije adrese u Gradištu, te na jednoj adresi u zadnjem dijelu dvorišta pronašla nasad od 156 biljki marihuane visine od 160 do 200 cm te improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane unutar kojeg se nalazilo još ukupno 6.545,50 grama marihuane, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Zbog  sumnje u nezakonitu i neovlaštenu proizvodnju droge i radi vlastite materijalne koristi, provedeno je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, dvije osobe su u dobi od 64. godine i jedna od 49. godina protiv koji slijedi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a svi će danas uz kaznenu prijavu biti predani policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pri pretrazi su oduzeta i novčana sredstva za koje se sumnja da su pribavljena na nezakonit način te mobilni uređaji radi sumnje da su poslužili za izvršavanje kaznenog djela.

PU izvijestila je kako je u srijedu u prostorijama Policijske postaje Vinkovci s ispostavom u Markušici provedeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom pri čemu je dokazana sumnja da je pribavivši mobitel marke Samsung J7 za kojeg je znao da potječe iz kaznenog djela istog preprodao u trgovini u Županji, u kojoj inače posluje u okvirima jednostavnog društva ograničene odgovornosti za trgovinu i usluge. Kako je pritom svjesno i s namjerom posredovao u preprodaji predmeta koji potječe iz kaznenog djela, propustivši pritom sačiniti dokumentaciju o prijemu i otkupu predmeta, s namjerom da prikrije porijeklo i identitet prijepornog mobitela te ga nadalje stavio u promet i preprodao i time ostvario protupravnu imovinsku korist, protiv 54-godišnjaka će biti dostavljena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prikrivanje“.

Također 16. rujna, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su pretragu na jednoj adresi u Vinkovcima, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru za pretragu doma i drugih prostorija. Tijekom pretrage u pomoćnoj prostoriji pronađena je crna pvc vreća sa 20 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla za koju je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je vlasnik 72-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Nadležnom državnom odvjetništvu policija dostavlja kaznenu prijavu protiv 72. godišnjaka, zbog izražene sumnje da je počinitelj kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Stari Mikanovci, Tordinci – Antinska mlaka i na cesti A3 kod mjesta Lipovac).

Pročitano 685 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI