Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar za poduzetnike izdvojio 3,5 milijuna kuna

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić uručio je u  perivoju Dvorca Eltz potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2020. godini.

Penava je istaknuo kako  već sedmu godinu za redom Grad Vukovar izdvaja  znatna sredstva za poduzetništvo u Vukovaru kao osnovnoga cilja i preduvjeta za razvoj grada i ostanak njegovih stanovnika.

-I ove godine, koja je uistinu bila izazovna u smislu koronakrize,a  koja je uvjetovala gospodarsku krizu,  te uslijed toga i  vrlo nestabilnih uvjeta za budućnost, mi smo uspjeli izdvojiti 3,5 milijuna kuna iz Gradskoga proračuna  na račun svih onih programa koje smo gasili od manifestacija u turizmu, rada udruga i čuvali ta sredstva za gospodarstvenike, znajući da će doći do krize i bit će potrebno pomoći  poduzetnicima u očuvanju poslovanja i radnih mjesta. - rekao je Penava.  

Gradonačelnik je naglasio kako je i ove godine najviše sredstava iskorišteno za proizvodne djelatnosti te istaknuo kako je u danas Vukovaru 1.000 ranih mjesta više nego prije šest godina.

- Zanimanje za potpore je jako veliko i danas smo dodijelili 2,7 milijuna kuna vrijednosti potpora, a još imamo nekoliko zahtjeva u obradi. Najveći interes je iskazan za potpore za otvaranje novih obrta i trgovačkih društava. Ove godine prema podatcima imamo 40 novih obrta i preko 60 trgovačkih društava novoosnovanih u Vukovaru. Mi  im pokušavamo pomoći kako bi lakše prebrodili početno razdoblje. Također imamo potpore za postojeće poduzetnike koji posluju minimalno dvije godine na području grada Vukovara te potpore za proizvodnju koja je najizdašnija i koja ima za cilj održati proizvodnju, a  koja i nosi najveći broj radnih mjesta u Vukovaru -naglasila je Marijana Grubišić, pročelnica gradskoga Odjela za  gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.  

Zaprimljeno je ukupno 211 zahtjeva od kojih je za sada odobreno  70 posto odnosno 148 zahtjeva  u ukupnom iznosu od  2.741.059,10 kn, dok je 7 zahtjeva  još u razmatranju. Javni poziv sadržavao je devet mjera od kojih je najiskorištenija Mjera 3 - Očuvanje postojećih poduzetnika za koju je odobreno 55 potpora  u ukupnoj vrijednosti od 685.052,39 kn.

Sufinancirano je otvaranje 32 nova obrta ili trgovačka društva  s iznosom od gotovo 300.000 kuna, a 895.412,44 kuna isplaćeno je subjektima koji su registrirani u proizvodnoj djelatnosti za potrebe nabave nove opreme ili proširenja kapaciteta kroz Mjeru 6- Jačanje konkurentnosti u proizvodnji.

Pročitano 749 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI