Ispiši ovu stranicu

Ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac poziva na oprez i pridržavanje epidemioloških mjera

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice dr. Vesna Bosanac Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice dr. Vesna Bosanac Foto: HRV arhiva

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac poručila je kako svi moramo i dalje biti vrlo oprezni, posebice stoga što se za neke oboljele od koronavirusa ne zna gdje su se zarazili.

- Mi u bolnici zadovoljni smo ponašanjem naših sugrađana i pridržavanjem epidemioloških mjera što potvrđuje i činjenica da u gradu i okolici nemamo veliki broj osoba pozitivnih na koronavirus, ali nažalost posljednjih tjedana primjećujem da imamo nekoliko pozitivnih slučajeva koji se ne mogu vezati za ranije pozitivne kontakte. Stoga možemo zaključiti da virus lebdi u zraku svugdje oko nas i zaista se moramo čuvati i pridržavati svih propisanih mjera, posebice socijalne distance i nošenja maski. Trebamo što više boraviti na otvorenome, a izbjegavati zatvorena mjesta na kojima se okuplja puno ljudi. To je uistinu važno ne samo zbog nas, nego i zbog naših bližnjih, poručila je dr. Bosanac pozivajući na odgovornost i ozbiljnost kako bismo zadržali postojeću situaciju.

S obzirom da se bliži vrijeme prehlada, viroza i gripe dr..Bosanac poziva sve sa simptomima sličnim koroni da se jave svojim obiteljskim liječnicima kako bi utvrdili o čemu se uistinu radi.

U vukovarskoj bolnici trenutno su hospitalizirana dva pacijenta oboljela od koronavirusa, a jedan s težim simptomima prebačen je u respiracijski centar u Osijek.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba na području VSŽ je 755, od kojih je 676 ozdravilo, a 16 preminulo.

Pročitano 828 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić