Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo županije Ruse u posjetu našoj županiji

Dogovori o budućoj suradnji Dogovori o budućoj suradnji Foto: J. Vrdoljak

Izaslanstvo bugarske Županije Ruse, koje predvodi župan Galin Todorov Grigorov, u Palači Srijem u Vukovaru,  primio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima. Bila je to prilika za upoznavanje dviju županija koje povezuje rijeka Dunav i bogato kulturno nasljeđe, a u cilju stvaranja prijateljskih, kulturnih, turističkih i gospodarskih odnosa.

Na sastanku je rečeno kako je namjera pronaći prilike za unapređivanje obostrane suradnje i na regionalnoj razini, koju vide na području transporta i lučke infrastrukture, poljoprivrede, kulture i turizma.

- Danas smo ovdje kako bismo otvorili nova područja u kojima bi dva naroda mogla surađivati te smo razgovarali o mnogim temama. Suradnja će biti ostvarena između dvaju područja koja su vezana uz plovidbu Dunavom te s Lukom Vukovar i Ruse, a također turističku i kulturnu suradnju ali i međusobno povezati neke gospodarstvenike koje bi mogle ostvariti svoje poslovanje na obostrano zadovoljstvo i na tome ćemo zajedno raditi – izjavio je župan Galin Todorov  Grigorov.

Župan Božo Galić je izrazio zadovoljstvo prvim sastankom sa bugarskim županom rekavši kako županija Ruse ima puno sličnosti sa našom županijom.

- Imaju puno razvijeniji riječni lučki promet i želja nam je da ovom suradnjom doprinesemo našoj Razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije, radeći na našem najbitnijem plovidbenom putu Dunava. Mišljenja sam da imamo zajedničkih mogućnosti kroz europske fondove ostvariti suradnju i koristiti značajna sredstva u području poljoprivrede, turizma kao i području koje je vezano za magistralne putove radilo se o zračnom, riječnom, cestovnom ili željezničkom prometu - rekao je župan Galić.

Prijemu je nazočila i veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, Genka Georgijeva.

Pročitano 450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI