Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo bugarske Županije Ruse vukovarskoj bolnici doniralo zaštitne maske

Donacija zaštitnih maski Donacija zaštitnih maski Foto: Valerija Lozančić

Izaslanstvo bugarske Županije Ruse, koje predvodi župan Galin Todorov Grigorov, u  pratnji vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i suradnika, doniralo je 1.500 zaštitnih troslojnih medicinskih maski Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

Primopredaji ispred ulaza u muzejski prostor „Mjesto sjećanja – vukovarska bolnica 1991.“ u dvorištu bolnice nazočila je i veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Genka Georgijeva koja je naglasila kako je donacija znak pažnje i prijateljstva između Vukovara i Bugarske.
-Ovom simboličnom donacijom poručujemo kako Vukovar i vukovarska bolnica uvijek mogu računati na Bugarsku - poručila je Georgijeva, podsjećajući kako je Bugarska donirala bolnicu i nakon povratka u Vukovar.

Na donaciji je zahvalila ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac.
-Sve donacije vrlo su nam važne, posebice u ovim kriznim trenutcima, kada se uistinu trudimo i imamo koronu pod kontrolom. Donacija svakog prijatelja nam je dobrodošla i vrlo smo zahvalni, rekla je ravnateljica Bosanac poručivši kako se bore i dalje te da ugroze nema niti za Vukovar, niti za vukovarsko-srijemsku županiju.

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar trenutno nema pacijenata hospitaliziranih zbog koronavirusa.

Pročitano 551 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić