Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor za sanaciju i rekonstrukciju gradskoga stadiona u Vukovaru

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o izvođenju radova na Izgradnji sportsko-rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru s direktorom tvrtke Planum-građenje d.o.o. Emilom Tušom. Projektom će se obuhvatiti i uređenje okoliša, izgradnja novih parkirnih mjesta te uređenje nogometnih igrališta. Projekt se odvija u više faza, a prva je bila postavljanje nove atletske podloge u vidu tartan staze koja je  realizirana kroz suradnju Grada Vukovara, Hrvatskoga atletskoga saveza, Međunarodne atletske federacije i Međunarodnoga olimpijskoga  odbora, podsjetio  je Penava.

-Potpisivanjem ovoga ugovora započinje završna faza kojom će taj objekt dobiti jedan sasvim novi izgled, moderan, funkcionalan s novim parkirnim mjestima kako za autobuse tako i za osobna vozila, s novim tribinama, novim svlačionicama, novim pomoćnim igralištem u sklopu samoga projekta i novom ogradom. Kapacitet tribina će biti 186 sjedećih mjesta.- rekao je Penava. Izgradnjom novih parkirnih mjesta će biti unutarnjih 10 parkirališnih mjesta za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta, te 24 vanjska parkirališna mjesta.

Rok za izvođenje radova je 15 mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao.

Gradonačelnik  je naglasio kako je uz taj projekt planirano i uređenje Ulice 204. vukovarske brigade gdje će novi sportski kompleks tvoriti jednu funkcionalnu sredinu s prometnicom u toj ulici. Nogometni stadion smješten je u rubnom dijelu centra grada Vukovara i povezan je s dvije prometnice Ulicom 204.vukovarske brigade i Ulicom kralja Tvrtka. Glavni ulaz nalazi se na spoju Ulica (jugoistočni dio stadiona), a ulaz za gledatelje nalazi se u Ulici kralja Tvrtka (sjeveroistočni dio stadiona). Novo projektiranim rješenjem bi se ulaz premjestio isključivo iz Ulice kralja Tvrtka, kako bi se dodatno rasteretilo Ulicu 204.vukovarske brigade.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 12, 3 milijuna kuna, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020 kroz Intervencijski plan Grada Vukovara.

Pročitano 550 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI