Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Beroš: Hrvatska ima povoljniju epidemiološku sliku od zemalja u okruženju

Ministar zdravstva Vili Beroš ustvrdio je da Hrvatska, u usporedbi s državama u okruženju, ima povoljniju sliku kada je riječ o broju aktivnih slučajeva koronavirusa i broju novozaraženih, no oprez je i dalje potreban, izvijestila je HINA.

Beroš je istaknuo da stopa potvrđenih slučajeva u Hrvatskoj kontunuirano pada od 24. kolovoza, kada je iznosila 47,6 potvrđenih slučajeva na 100.000 stanovnika. U tjednu od 21.  do 27. rujna stopa je iznosila 31,2 potvrđenih slučajeva na 100.000 stanovnika. U proteklih tjedan dana u bolnicu je zaprimljeno 177 pacijenata, a otpušteno 135. Među zdravstvenim djelatnicima 63 su aktivna slučaja, a 469 ih je u samoizolaciji.

Ministar zdravstva rekao je i kako su u tijeku pripreme zdravstvenih ustanova za hladnije razdoblje, kako bi pacijenti, koji su dosad čekali na trijažni postupak na otvorenom, bili adekvatno zbrinuti.

-Svaki ravnatelj zdravstvene ustanove obavezan je prilagoditi prijem pacijenata sukladno infrastrukturnoj specifičnosti ustanove kojom upravlja.- istaknuo je Beroš.

Vezano za nadolazeće cijepljenje protiv gripe, Beroš je najavio da će cijepljenje biti moguće i u 50 ljekarni koje ispunjavaju uvjete za to.

Pročitano 533 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI