Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U program Prevenko uključeni i roditelji

Učenici na predavanju o prevenciji Učenici na predavanju o prevenciji Foto: PRONI centar

U okviru programa “Prevenko“, koji za cilj ima  doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima na području Vukovarsko-srijemske županije, PRONI centar nastavlja s aktivnostima koje doprinose navedenom cilju.

Pored učenika osnovnih škola koje sudjeluju u programu i prolaze ciklus tematskih radionica, a koje obuhvaćaju 4 vrste ovisnosti – alkohol, droge, moderne tehnologije i kockanje,  danas u 17,40 sati održat će se predavanje za roditelje OŠ Negoslavci pod nazivom Roditelji u ulozi prevencije.

Ovo predavanje ima za cilj ima unaprijediti znanja i vještine kod roditelja u području postavljanja pravila i nadzora slobodnog vremena djece kako bi isti mogli doprinijeti u prevenciji i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima. Predavanje će održati djelatnici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Udruge NE-ovisnost iz Osijeka te socijalni pedagog Dubravko Šokčević iz tvrtke Psihoteka.

Program „Prevenko“ u trajanju od 3 godine provodi se u partnerstvu i suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama – OŠ Mitnica, OŠ Nikole Tesle Mirkovci i OŠ Negoslavci, Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom, Udrugom za borbu protiv ovisnosti “NE–ovisnost” iz Osijeka te Vijećem za prevenciju Grada Vukovara, a nositelj programa je PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Pročitano 509 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI