Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Policija uhićuje osumnjičenje za ratni zločin na Ovčari

Spomen obilježje na Ovčari Spomen obilježje na Ovčari Foto: Arhiva HRV-a

Policija je danas, u ranim jutarnjim satima, bez prethodne najave, upala u kuće nekoliko stanovnika Negoslavaca, izvršila pretres te na informativne razgovore privela osam mještana, a vezano uz saznanja o ratnim zločinima počinjenim nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.

Pojedini od njih su već privođeni na informativne razgovore, nakon kojih su pušteni kućama. Načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov, potvrdio je u razgovoru za lokalne medije ovu informaciju, rekavši kako za sada nemaju konkretnih informacija jesu li osobe privedene u svojstvu svjedoka ili osumnjičenih za pojedina krivična djela.

Po riječima glasnogovornice MUP-a Marine Mandić, policija provodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

- Radna skupina Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom  i Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz studenog 1991. godine na Ovčari. 

Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije - rekla je Mandić. 

Više informacija, kako navode iz MUP-a moći će dati po dovršetku svih radnji.

U noći s 20. na 21. studenoga 1991. na farmi Ovčara dogodio se stravičan zločin. Najmlađoj ubijenoj osobi bilo je 16 godina, a najstarijoj 76. Nakon likvidacije, buldožeri su masovnu grobnicu prekrili zemljom. Među ubijenima su bili i ranjenici iz vukovarske bolnice. Ubijeno je preko 260 osoba, a dosad je ekshumirano njih 200-tinjak.

Pročitano 2594 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI