Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Koordinacija daje potporu za dvije braniteljske obitelji Vukovara

Obitelj Đurić i Hadić Obitelj Đurić i Hadić Foto: J. Vrdoljak

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara je na konferenciji za novinare dala potporu dvjema braniteljskim obiteljima iz Vukovara.

Riječ je o obitelji hrvatskog branitelja Radivoja Đurića koju je sustigla ovrha iz progonstva od gotovo 300 tisuća kuna zbog, navodno ne plaćene stanarine, a pravomoćno su izgubili tužbu. Po riječima predsjednika Koordinacije Franje Šoljića, namjera im je još jedanput uputiti apel svim relevantnim institucijama kako bi se ovoj obitelji pomogli kako ponovno ne bi proživljavali agoniju iz 1991.godine kada su prognani.

Naime, već 26 godina traje agonija obitelji hrvatskog branitelja Radivoja i Ružice Đurić iz Vukovara  koje je sustigla ovrha iz prognaničkih dana zbog ugovora u kojem se, kako tvrde, nalaze brojne nelogičnosti - od krivotvorenog potpisa preminule žene do pečata koji je u vrijeme navodne ovjere bio nevažeći. Naime, u progonstvu u Bjelovaru su se uselili u praznu kuću beogradske vlasnice koja im je dopustila besplatan boravak. Međutim, nakon njezine smrti 1993., pojavila se nova vlasnica kuće koja je zahtijevala da u roku od 15 dana napuste kuću. Potom je uslijedila prijetnja i tužba u kojoj stoji da moraju otplatiti dug od oko tristo tisuća kuna za stanarinu po ovrsi. Pravomoćno su izgubili tužbu za stanarinu, dok je njihova tužba za poništenje darovnog ugovora novoj vlasnici koja ih je pokušala iz kuće istjerati otišla u zastaru.

Zbog prognaničke stanarine danas su pod ovrhom, a sve, kažu, bez ikakvog temelja. Žena koja od njih potražuje desetke tisuća kuna, do kuće u kojoj su živjeli došla je, kažu, sumnjivim ugovorom, te se zbog njega sada suočavaju s ovrhom. Đurići su 2005.godine digli kredit za kupovinu kuću te im dug nije bilo moguće naplatiti

-Kredit mi je istekao u kolovozu 2019., i u rujnu mi je odmah „sjela“ ovrha. Od plaće mi se u 65 rata odbija 2.700 kuna, a suprugu od mirovine 2.000 kuna kako bi se vlasnicu što prije isplatilo. Obraćala sam se i pisala svim institucijama, ali odgovora nije bilo. Strašno nam je žao jer smo poniženi i zgaženi, a pitam se zbog čega?- vidljivo potresena je ispričala Ružica Đurić.

Humanitarna akcija za obitelj umrlog hrvatskog branitelja

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, pokrenula je i humanitarnu akciju za pomoć obitelji umrlog hrvatskog branitelja Dražena Hadića iza kojeg je ostala supruga Snežana i njihovo dvoje djece, oboje 100 postotni invalidi.  Naime, u teškoj prometnoj nesreći, 32-godišnji sin Mario zadobio je teške ozljede mozga i nepokretan je. Otpušten je iz bolnice, a potrebna mu je 24- satna njega.

-Svakodnevno mi je potrebno 150 kuna za fizikalnu terapiju da tijelo ne propadne. Imamo mirovinu od supruga koja je nedostatna. Nemam prava biti majka-njegovateljica. Jedino imam pravo dati dijete u ustanovu koja je jedina u Dugoj Resi, a u tom slučaju bih morala potpisati da obustavljam njegovo liječenje, a ja još uvijek ne gubim nadu. Sama ga ne mogu niti podignuti, niti presvući. Trebala bi mu dizalica koja košta 10.000 kuna kako bih ga mogla staviti u kolica jer sama ne mogu – ispričala je Snežana.

Svi koji financijski žele pomoći ovoj obitelji, donacije mogu uplatiti na račune Snežane Hadić otvorene kod Hrvatske poštanske banke: HPB Hrvatska Poštanska Banka, J. J. Strossmayera 16, 32000 Vukovar

IBAN: HR2323900013102229886 ili Croatia banka, HR 3624850031100295666 s naznakom za kupnju medicinskog pomagala.

Pročitano 1218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI