Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana je svečanost „In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara

Ispred prijeratne zgrade vukovarske policije, današnjega  Općinskoga i Županijskoga suda, kod Spomen obilježja održana je svečanost „In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara.  Državna tajnica MUP-a, Irena Petrijevčanin Vuksanović  koja je položila jednu od svijeća podno Spomen obilježja koje je djelo vukovarskog  autora Dubravka Duića Dunje, naglasila je kako je hrvatska policija dala veliki obol u Domovinskome ratu  te kako je  ovo najmanje što za njih možemo učiniti.

Vijence su položili i zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša , gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Franjo Šoljić  te predstavnici  Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata, čiji je predsjednik  Ante Ljubić  istaknuo da je Vukovar branilo oko 700 policajaca od kojih je oko 180 bilo iz vukovarske policije.

-U obrani Vukovara poginulo je 87 policajaca, a nestalih se još uvijek vodi njih deset. Mi smo policajci nekako ostali po strani, iako smo prvi stali u obranu Hrvatske i bili prva naoružana formacija u obrani.- rekao je Ljubić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako je se s ponosom i tugom sjećamo  97 policajaca koji su dali svoje živote u obrani Vukovara.

“-Za nas u Vukovaru započeli su dani tužnih obljetnica, prisjećanja na tragedije, ali i herojstva branitelja Vukovara. Svakako, jedni od tih heroja su i hrvatski policajci koji su dali veliki doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske i na tome smo im vječno zahvalni pogotovo u Vukovaru. Iz toga razloga podigli smo i ovo spomen obilježje koje je izradio naš sugrađanin Dubravko Dujić Dunja kako bismo na trajan i dostojanstven način zadržali sjećanje na 97 pripadnika MUP-a koji su dali život u obrani Vukovara. - rekao je Penava.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Pročitano 609 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI