Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Seniorima na dar - inicijativa neformalne grupe građana Vukovara

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba (1.10.) i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti (17.10.), građanski aktivisti i predstavnici udruga civilnog društva koje djeluju u Vukovaru i okolici (Europski dom Vukovar, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i Lions klub Vukovar) organiziraju akciju „Seniorima na dar“.

Organizacijom nastupa umjetničkih, sviračkih i plesačkih skupina, 16. listopada 2020. pokušat će uveseliti korisnike domova za starije i nemoćne osobe iz Vukovara i okolice.

Cilj ove akcije je uljepšati jedno popodne osobama koje borave u domovima i ukazati na važnost podrške svim društvenim skupinama u zajednici, posebice u vrijeme pandemije.

Inicijativa je okupila različite umjetničke grupe koji će svojim nastupima upotpuniti program, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Naime, nastupi će se održati u dvorištima i/ili ispred domova, a korisnici će u izvedbama uživati na svojim prozorima i balkonima.

Izvedbe su planirane za petak 16.listopada 2020. u 15:10 sati ispred Doma Nana 2 (Budžak 2, Vukovar), a nastupiti će plesna skupina Venera: U 15 sati ispred Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar (Šibenska 14) nastupiti će  tamburaški sastav Allegro koji će 15.30 sati razveseliti korisnike Doma za starije osobe - Primum (ulica Hrvatske nezavisnosti 166 Vukovar).

Akcija se provodi u sklopu Programa „Aktivni u zajednici“ koji provodi Zaklada Slagalica iz Osijeka.

Pročitano 837 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI