Ispiši ovu stranicu

I na osječko-baranjskom području novi rekord: 82 slučaja zaraze koronavirusom

I na osječko-baranjskom području novi rekord: 82 slučaja zaraze koronavirusom Foto: Arhiv HRV-a

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije za čak 82 osobe utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćeno je iz županijskoga Stožera civilne zaštite.

Pozitivno je 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe su razmještene u čak 25 naselja na području županije.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 87 novih kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.257 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 179 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere.

Inspektori Civilne zaštite u zadnja 24 sata proveli su 37 nadzora i u sedam slučaja utvrdili nepravilnosti te poduzeli mjere za njihovo otklanjanje.

Zbog povećanog broja novooboljelih na području cijele Osječko-baranjske županije u Stožeru civilne zaštite danas su donijeli  zaključak da ovlaštene službe i osobe odmah pojačaju nadzor nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera.  

Pročitano 661 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar