Ispiši ovu stranicu

Na Trpinjskoj cesti komemoracija istinskom junaku Domovinskoga rata

Groblje tenkova na Trpinjskoj cesti - mjesto komemorativnoga skupa Groblje tenkova na Trpinjskoj cesti - mjesto komemorativnoga skupa Milan Paun

Kod spomen biste generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti održan je prigodni komemorativni program obilježavanja 29. godišnjice pogibije ovoga junaka Domovinskoga rata.

Predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, koji je i organizator obilježavanja, Tomislav Josić okupljenima je rekao da je Blago Zadro bio istinski velikan i domoljub te da ne smijemo dopustiti drugima da nam pišu povijest.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček za Zadru je rekao da je bio prvi među jednakima, div među divovima te da je na nama živima da gradimo društvo kakvo su željeli Zadro i njegovi suborci.

Zvonko Milas, izaslanik Hrvatskoga sabora, rekao je da je Blago postao uzor mladima onim što je bio.

General pukovnik Mato Pađen, izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića, rekao je da su domoljublje i osobna hrabrost generala Zadre i bojnika Hilla bili nadahnuće hrvatskim vojnicima u Domovinskom ratu, ali i današnjim novim generacijama pripadnika Hrvatske vojske.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da je Blago Zadri i danas inspiracija i usmjerenje članovima Vlade na koji se način nositi sa suvremenim izazovima.      

Prigodni program izveli su učenici OŠ Blage Zadre.

Uz članove obitelji Blage Zadre, na skup je došla i skupina biciklista koji su vozili dionicu dugu 800 kilometara od Blaginoga rodnoga mjesta Ledinac u Hercegovini do Vukovara.  

zadro duznosnici

zadro josic

zadro pavlicek

zadro medved

Pročitano 719 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun