Ispiši ovu stranicu

Održan 2.SAKNAM – Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Održan 2.SAKNAM – Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije Foto: Marija Molnar

U organizaciji Saveza Rusina Republike Hrvatske i Vijeća ruske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, u Vukovaru je održan drugi po redu SAKNAM – Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije. Također, događaj je organiziran i u prigodi Mjeseca hrvatske knjige 2020.

- S obzirom na česta propitkivanja u javnosti što nacionalne manjine tiskaju kroz svoja izdanja financirana sredstvima državnoga proračuna, ovaj sajam i organiziramo s ciljem predstavljanja široj javnosti našeg rada kroz časopise, knjige i druga izdanja. Drugi je cilj upoznati javnost s našim izdnjima u kojima pišemo o predstavnicima nacionalnih manjina, problemima, aktivnostima naših udruga i vijeća, a sve s ciljem da svaka od nacionalnih manjina koja egzistira na ovom području sačuva svoj jezik, kulturu, običaje i identitet – istaknula je Dubravka Rašljanin, predsjednica Saveza Rusina RH.

Na sajam su pozvani predstavnici vijeća bošnjačke, mađarske, slovačke, srpske i rusinske nacionalne manjine kao i predstavnici albanske, njemačke i ukrajinske. U ime Grada Vukovara sajmu, održanome u hotelu Lav, nazočio je Siniša Mitrović, stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i zdravstvenu zaštitu.

Pročitano 725 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar